• Velkommen til Amgros - regionernes lægemiddelorganisation

  Velkommen til Amgros - regionernes lægemiddelorganisation

 • Velkommen til Amgros - regionernes lægemiddelorganisation
 • Amgros understøtter de danske sygehusapoteker

  Amgros understøtter de danske sygehusapoteker

 • Amgros understøtter de danske sygehusapoteker
3144,82
MIO. HAR VI SPARET REGIONERNE FOR DE SIDSTE 12 MÅNEDER
339,00
EU-UDBUD HAR VI AFHOLDT DE SIDSTE 12 MÅNEDER
27,16
PCT. RABAT HAR VI I GENNEMSNIT FÅET FRA LEVERANDØRERNE DE SIDSTE 12 MÅNEDER

Vores primære opgave hos Amgros er at sikre de offentlige sygehuse i Danmark den fornødne mængde lægemidler. Samtidig skal vi sørge for, at lægemidlerne indkøbes til den lavest mulige pris. Den opgave løser vi gennem udbud og storindkøb.

Morgenmøde om sundhedsøkonomi

Amgros inviterer interesserede til morgenmøde om Amgros’ arbejde i relation til processerne for vurdering af nye lægemidler og terapiområder i Medicinrådet. Mødet finder sted torsdag den 23. november 2017.

 

Læs mere her

Lægemidler i bagateludbud 2018

Amgros har nu publiceret udbud for en række lægemidler med en mindre omsætning, der ligger under tærskelværdierne, men som kan have grænseoverskridende interesse. Derfor udbyder vi disse indkøb efter reglerne for udbud under tærskelværdierne.

 

Indkøbet er annonceret på udbud.dk

Læs mere om udbuddet på vores leverandørportal.

 

Markedsovervågning 3. kvartal 2017

Generel stigning i lægemiddelomsætningen på 7,2 %.

Omsætningen for de første tre kvartaler af 2017 ligger på ca. 5,9 milliarder kr. Det er en vækst i indkøbet af lægemidler på ca. 400 millioner kroner svarende til en betydelig vækst på 7,2 %, i forhold til samme periode af 2016. Omsætningen for de seneste 12 måneder (oktober 2016-september 2017) ligger på cirka 8,1 milliarder kroner og er dermed ligeledes vokset med 7,2 % i forhold til samme periode sidste år. Omsætningsvæksten er i høj grad drevet af ATC-gruppe L (lægemidler til gigt og cancer), der vokser med hele 12 % år til dato."

 

Læs hele Markedsovervågningen her

Om Medicinrådet

Medicinrådet gik i luften 1. januar 2017. Det skal sikre regionerne et bedre grundlag for at forhandle og gennemføre udbud.

Amgros skal understøtte rådets arbejde på en række områder:

 • Informere Medicinrådet om nye lægemidler eller nye indikationer, der er på vej til det danske marked via horizon scanning

 • Bistå Medicinrådet med forskellige omkostningsrelaterede analyser

 • Forhandle priser på nye lægemidler på baggrund af blandt andet Medicinrådets kliniske vurderinger og omkostningsanalyserne

 • Gennemføre udbud inden for terapiområder på baggrund af Medicinrådets arbejde

 • Levere monitoreringsrapporter til Medicinrådet

Læse mere her: www.medicinraadet.dk

Amgros´ årsmagasin 2016

Amgros´ årsmagasin 2016

Kære samarbejdspartner

 

Vores årsmagasin for 2016 er nu på gaden.

 

Læs, hvordan vi har skabt et særligt nationalt set up. Bliv klogere på, hvordan vi som følge af tæt dialog med vores leverandører har opnået markant lavere priser på dyre lægemidler. Og se, hvilke ansigter, der egentlig gemmer sig bag Amgros.

 

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du vil mødes med os, har brug for yderligere oplysninger - eller bare ønsker en trykt udgave af årsmagasinet.

 

Flemming Sonne

Adm. direktør

Amgros driver en effektiv forretning

Amgros driver en effektiv forretning

Amgros, som står for regionernes indkøb af lægemidler, gør det rigtig godt og har derfor opnået gode resultater. Både ved egen kraft og via samarbejdet med andre. Det viser en analyse foretaget af konsulentbureauet KPMG.

 

Læs pressemeddelelse her

 

Læs executive summary her