• Velkommen til Amgros - regionernes lægemiddelorganisation

  Velkommen til Amgros - regionernes lægemiddelorganisation

 • Velkommen til Amgros - regionernes lægemiddelorganisation
 • Amgros understøtter de danske sygehusapoteker

  Amgros understøtter de danske sygehusapoteker

 • Amgros understøtter de danske sygehusapoteker
4468,03
MIO. HAR VI SPARET REGIONERNE FOR DE SIDSTE 12 MÅNEDER
339,00
EU-UDBUD HAR VI AFHOLDT DE SIDSTE 12 MÅNEDER
33,53
PCT. RABAT HAR VI I GENNEMSNIT FÅET FRA LEVERANDØRERNE DE SIDSTE 12 MÅNEDER

Vores primære opgave hos Amgros er at sikre de offentlige sygehuse i Danmark den fornødne mængde lægemidler. Samtidig skal vi sørge for, at lægemidlerne indkøbes til den lavest mulige pris. Den opgave løser vi gennem udbud og storindkøb.

Nu kan dyr medicin erstattes

Medicinrådet har givet endeligt grønt lys for, at det bekostelige lægemiddel Humira kan erstattes med langt billigere, ny medicin. Regionernes indkøbsorganisation, Amgros, forventer, at udskiftningen af alene Humira kan spare regionerne for omkring 335 mio. kroner om året.

 

Se pressemeddelelsen her

Markedsovervågning 4. kvartal 2018

Stærk øget konkurrence inden for lægemidler til behandling af hepatitis C gav i 2018 store prisreduktioner. Biosimilære introduktioner af lægemidler til behandling af gigt og cancer bidrog også til at holde væksten i omsætningen nede. Alligevel endte 2018 med en vækst i medicinudgifter på 5,8 % i forhold til 2017.

 

Læs mere her

Nordiske sundhedsministre underskriver aftale

Norges sundhedsminister Bent Høie og Danmarks sundhedsminister Ellen Trane Nørby har i dag tirsdag den 18. september underskrevet en ny aftale om fælles indkøb af medicin. Målet er, at samarbejdet skal sikre bedre forsyningssikkerhed og på sigt billigere medicin i begge lande.

 

Læs mere her: Ny aftale mellem Danmark og Norge

 

Foto taget af Anne-Li Engström her

 

Lægemidler i bagatelkøb

Amgros publicerer hvert år i maj/juni udbud for en række lægemidler med en mindre omsætning, der ligger under tærskelværdierne, men som kan have grænseoverskridende interesse. Derfor udbyder vi disse indkøb efter reglerne for udbud under tærskelværdierne. Det er derudover muligt for leverandører at afgive løbende tilbud på de ATC-koder, der er omfattet af bagatelkøb.

 

Bagatelkøb er annonceret på Udbud.dk. Læs mere om bagatelkøb på vores Leverandør- og Udbudsportal.

Om Medicinrådet

Medicinrådet gik i luften 1. januar 2017. Det skal sikre regionerne et bedre grundlag for at forhandle og gennemføre udbud.

Amgros skal understøtte rådets arbejde på en række områder:

 • Informere Medicinrådet om nye lægemidler eller nye indikationer, der er på vej til det danske marked via horizon scanning

 • Bistå Medicinrådet med forskellige omkostningsrelaterede analyser

 • Forhandle priser på nye lægemidler på baggrund af blandt andet Medicinrådets kliniske vurderinger og omkostningsanalyserne

 • Gennemføre udbud inden for terapiområder på baggrund af Medicinrådets arbejde

 • Levere monitoreringsrapporter til Medicinrådet

Læse mere her: www.medicinraadet.dk

Amgros´ årsmagasin 2017

Amgros´ årsmagasin 2017

Kære samarbejdspartner

 

Vores årsmagasin for 2017 er nu på gaden.

 

Her kan du læse, hvor langt vi er nået med vores arbejde i forhold til Medicinrådet. Hvor langt vi sammen med sygehusapotekerne er kommet med de nationale strategier inden for blandt andet fremstilling af lægemidler. Om at regionerne kan tilbyde borgerne den nyeste teknologi inden for høreapparater. Og om vores fokus på at udvikle et tættere samarbejde med de øvrige nordiske lande.

 

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du vil mødes med os, har brug for yderligere oplysninger - eller bare ønsker en trykt udgave af årsmagasinet.

 

Flemming Sonne

Adm. direktør

Amgros driver en effektiv forretning

Amgros driver en effektiv forretning

Amgros, som står for regionernes indkøb af lægemidler, gør det rigtig godt og har derfor opnået gode resultater. Både ved egen kraft og via samarbejdet med andre. Det viser en analyse foretaget af konsulentbureauet KPMG.

 

Læs pressemeddelelse her

 

Læs executive summary her