Lægemiddel-udbud

Amgros' opgave er at sikre, at de rigtige lægemidler bliver købt til den bedste pris. I praksis betyder det, at vi sender lægemidlerne i udbud. Ved hjælp af et unikt, internetbaseret udbudssystem varetager vi det komplicerede udbudsforløb - fra start til slut.


Hos Amgros planlægger vi først og fremmest udbuddene, så de dækker sygehusenes behov for lægemidler. Udbuddene tilpasser vi den aktuelle markedssituation, så konkurrencen skærpes mest muligt både nu og i fremtiden. Som faglig indkøber er vi konstant på udkig efter alternative lægemidler med samme kvalitet, men til en bedre pris.

 

 

Amgros aflaster regionerne


Offentlige indkøb er reguleret af EUs udbudsdirektiv og den danske tilbudslov. EUs tærskelværdi på varekøb er pt. 1,5 millioner kroner. Amgros følger dog - for at sikre konkurrencedygtige priser - et princip om at udbyde alle indkøb, der overstiger en samlet værdi af 500.000 kroner i EU-udbud. Ved at varetage udbudsprocessen løfter vi den udbudsopgave, der ellers ville påhvile den enkelte region.

 

 

Systemet klarer rutineopgaverne


Leverandører afgiver deres tilbud gennem Amgros' elektroniske udbudssystem. Det elektroniske udbudssystem og udbudsmaterialet integrerer en stor del af de juridiske krav til offentlige udbud og sikrer leverandørerne gennemsigtighed og ligebehandling.

 

Amgros' udbudssystem automatiserer størsteparten af de rutineopgaver, der er forbundet med udbudsprocessen. Det betyder, at det som leverandør ikke er nødvendigt at fremstille tykke tilbudsmapper med udskrifter af alt materiale. I stedet sendes alle informationer til Amgros via en sikker forbindelse på internettet. Det sparer både leverandørerne og Amgros for en hel del tid.

 


Alle informationer ét sted


Udbudssystemet giver nem og hurtig adgang til alle informationer om udbuddene: udbudsmateriale, tidsfrister med mere. Alle spørgsmål fra leverandørerne - og Amgros' svar - offentliggøres på udbudssystemets hjemmeside i anonymiseret form. Det vil sige, at der kun er ét sted, hvor leverandørerne skal afgive tilbud, og hvor de kan holde sig orienteret om igangværende udbud, herunder spørgsmål og svar til udbuddene.

 

Lægemiddeloplysningerne i det elektroniske udbudssystem er altid opdaterede, da de hentes fra specialitetstaksten hver 14. dag.

 


Sikker procedure for alle parter

 

For at kunne benytte udbudssystemet er det nødvendigt, at du som leverandør er oprettet som bruger hos Amgros.
Læs mere om brugeroprettelse her.

 

Opbygningen af Amgros' udbudssystem sikrer desuden, at Amgros ikke kan få adgang til og se indkomne tilbud og tilbudspriser før tilbudsfristens udløb.

Læs mere om udbudsprocessen og aktuelle udbud på Udbudssiden.

Amgros sikrer regionerne en besparelse på 3,1 milliarder kroner i 2017. Det gør vi gennem udbud og storindkøb.

 

Mere om udbud

 - Gå direkte til Udbudssiden