Det første nationale udbud af lægemidler med miljøkriterier er nomineret til pris


På den store årlige europæiske konference for sygehusapoteker (EAHP) er Amgros' første nationale udbud med miljø som kriterium blevet udvalgt til at kæmpe om prisen som bedste ”Good practice initiative”.

Læs flere nyheder fra Amgros
15. MARTS 2023

​​​​​​​​​​Når the European Association of Hospital Pharmacists-konferencen (EAHP) løber af stablen den 22. - 24. marts i Lissabon, er Amgros’ første nationale udbud med miljøkriterier med i kampen om at blive kåret som bedste good practice iniatiative. 

EAHP repræsenterer mere end 25.000 hospitalsfarmaceuter i 35 forskellige europæiske lande. EAHP’s mission er at udvikle hospitalsfarmacien i Europa til gavn for patienterne.

AMGROS ER MED I OPLØBET OM AT VINDE BEDSTE POSTER

En del af konferencen består i, at kongresdeltagerne får mulighed for at dele initiativer om god praksis med hinanden i form af abstracts og posters. Blandt de mere end 1.000 indsendte posters har EAHPs videnskabelige komite udvalgt otte, som skal kæmpe om titlen som bedste ”Good practice initiatives” (GPI).

Og en af de otte er altså fra Amgros.

- Over hele kloden kæmper vi for at skabe en mere bæredygtig verden. Hvis andre lande i den forbindelse kan lære af, hvordan vi i Danmark har arbejdet med at stille miljøkrav i vores udbud af hospitalslægemidler, kan vi jo kun være både glade og stolte. Selv har vi stadig meget at lære og gøre. Så vi fortsætter ufortrødent vores arbejde med at gøre forsyningen af hospitalslægemidler endnu mere bæredygtig, siger Flemming Sonne, administrerende direktør i Amgros.

ET INITIATIV MED HØJ GRAD AF RELEVANS OG ORIGINALITET

Det er kun de nævnte otte GPI´er, der er kommet igennem nåleøjet og får lov til at holde en mundtlig præsentation på konferencen. De er udvalgt med afsæt i kriterier om at have en høj grad af relevans og originalitet. Og at de kan overføres til andre lande.

Amgros’ poster omhandler det første nationale udbud af lægemidler, hvor vi ud over pris også vægtede miljø. Forud var gået en lang og grundig proces, hvor vi først skulle finde ud af, hvilke kriterier, vi kunne stille. Det skete blandt andet i samarbejde med Danmarks Tekniske Universitet og i dialog med leverandørerne. Du kan læse mere om udbuddet og processen bag på amgros.dk

FAKTA

Er du nysgerrig efter at se posteren, som Amgros deltager med på EAHP-konferencen, kan du se den herunder.

Vil du læse mere om Amgros’ arbejde på bæredygtighedsområdet, kan du dykke ned i disse nyheder:

- I første halvår af 2021 publicerede vi det første nordiske udbud på lægemidler - med miljøkriterier. Læs mere her: Andet fælles nordiske udbud på lægemidler afsluttet

- Ud over Danmark deltog også Norge og Island i dette udbud, hvor det lykkedes os at modtage både tilstrækkelige og gode udbud. For det arbejde blev vi belønnet med en international pris: European Healthcare Procurement Awards 2022. Læs mere her: Europæisk pris for nordiske miljøkriterier.

- I sommeren 2021 publicerede vi det første nationale udbud på lægemidler - med miljøkriterier. Heller ikke her afholdt miljøkriterierne vores leverandører fra at afgive tilbud. Læs mere her: Stor opbakning til første nationale udbud med miljøkriterier

- I sommeren 2022 publicerede Amgros det andet nationale udbud på lægemidler. Denne gang med brug af de nye fællesnordiske emballagekriterier. Og i september 2022 publicerede vi på vegne af de fem regioner et udbud på skyllevæsker. Også denne gang med brug af de nye fællesnordiske emballagekriterier. Læs mere her: Nyt udbud stiller krav om mere bæredygtig emballage

Karen Torgny

Seniorspecialist- kommunikation

Jeg står for den overordnede kommunikation i Amgros – herunder PR. Og er med til at sikre, at vi kommunikerer åbent og imødekommende med vores omverden.